Stabil növekedés jellemzi a Semmelweis Kft.-t, ugyanakkor Kovács Róbert új ügyvezető igazgató szerint sok olyan lehetőség van még a klinikákkal való együttműködésben, mellyel fejleszteni lehet a működést. A 2015. július 1-jén kinevezett vezető a piaci igények felmérésében, a tudatos portfólió építésben és a fókuszáltabb marketingtevékenységben látja a fejlődés lehetőségeit.

RS33853_KA-20150825-IMG_8263-scr (1)Pénzügyi és gazdasági területen és egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalattal is rendelkezik Kovács Róbert, akit 2015. július 1-jétől nevezett ki a Semmelweis Egyetem 100 százalékos tulajdonában lévő Semmelweis Kft. ügyvezető igazgatójává dr. Szász Károly kancellár. A mérnök-közgazdász végzettségű szakember tíz évig az Aegon Magyarország biztosítónál, az elmúlt egy évtizedben pedig az egészségügy területén dolgozott és többek közt vidéki kórházakat (pl. nagyatádi kórház, szigetvári kórház) is vezetett főigazgatóként.

Mint honlapunknak adott interjújában hangsúlyozta: a Semmelweis Kft. üzleti szempontból kiválóan működik, stabil növekedést és komoly profitot produkált az elmúlt években, de jócskán vannak még további lehetőségek a fejlődésre. „A legnagyobb versenyelőny, hogy rendkívül komplex szolgáltatási palettát tudunk biztosítani, a Semmelweis Egyetem klinikái által nyújtott profil jó része elérhető fizetős szolgáltatásként, a Kft.-n keresztül is. Több százféle szolgáltatásunk van a nőgyógyászati műtétektől az érsebészeten át a diagnosztikáig” – fogalmazott. A Kft.-n keresztül évente tízezres nagyságrendű orvos-beteg találkozás valósul meg, a legnépszerűbb területek a fogászat, a szemészet és a különféle diagnosztikai szolgáltatások.

A páciensek többsége biztosított magyar állampolgár, de vannak külföldi betegek is a Kft. ügyfelei között. Ezen kívül a társaságon keresztül történik az egyetemen tanuló külföldi hallgatók gyógykezelése, melyet egy terület kivételével az egyetemi klinikák látnak el.

RS12556_KA-20120829-IMG_4693-scrA másik hatalmas versenyelőny, hogy a Semmelweis Egyetem magas színvonalának köszönhetően az ország legjobb orvosaival, nemzetközi hírű professzorokkal dolgozhatunk együtt – emelte ki Kovács Róbert.

Mindezzel együtt az ügyvezető igazgató szerint fontos látni, hogy a magánfinanszírozott egészségügyi ellátások piacán talán soha nem volt még ennyire szoros a verseny, folyamatosan nő az ilyen szolgáltatást nyújtók száma, és felmérések szerint egyre többet is hajlandók költeni az emberek a magánegészségügyre.

Éppen ezért fontos felmérni a piacot, és az igények szempontjából áttekinteni a szolgáltatási palettát. „Ha egy szolgáltatásra, ami nem elérhető nálunk, komoly igény mutatkozik, teremtsük meg hozzá a tárgyi és személyi feltételeket, hiszen a bevételek generálása hasznos minden fél számára; az egyetemnek, az adott klinikának éppúgy, mint a Kft.-nek” – fogalmaz az ügyvezető igazgató. Kovács Róbert elmondta, jelenleg az egyetem szinte minden klinikájával és közel 100 orvossal működnek együtt. A klinikákkal folyamatosan keresik a kapcsolatot, ugyanakkor a szolgáltatások számának vég nélküli növelése és elaprózódása helyett fontosabbnak tartja a tudatos betegportfólió-építést és az ehhez kapcsolt marketing tevékenységet.

RS33839_KA-20150825-IMG_8306-scr (1)Az új ügyvezető igazgató első lépésként áttekintette a klinikákkal már meglévő szerződéseket, melyeket most jogi és formai szempontból egységesítenek. Cél, hogy egyforma és szabályos legyen az eljárás rend, a számlázás, a klinikák és a kft. közt az elszámolás – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy így strukturáltabbá válik a működés és egységesen lehet kezelni a folyamatokat.

A Semmelweis Egészségügyi Kft. döntő többségében a Semmelweis Egyetem munkatársainak közreműködésével nyújtja ellátásait. Megfelelve a jogszabályi előírásoknak, az ellátást térben és/vagy időben elkülönítetten végzi az egyetem közfinanszírozott ellátásaitól. A Kft.-vel szerződött munkatársak munkaidőn kívül látják el a betegeket.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.