A szeptember 7-én kezdődő 2015/2016-os tanév 14 hetes első, őszi szemeszterére egyes karokon már augusztus végén indul a beiratkozás.

aok_RS33362_KA-20150714-IMG_2978-scrAz Általános Orvostudományi Karra felvett hallgatók postai úton kapják meg a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat. A beiratkozási lapot, a Semmelweis Alumni regisztrációs lapot, az aláírt eskü szövegét, a felvételi eljárás során beadott dokumentumok eredeti példányát és az egészségügyi dokumentumokat tartalmazó borítékot, valamint két darab, névvel és születési dátummal ellátott igazolványképet kell majd leadniuk augusztus 31. és szeptember 4. között a kar dékáni hivatalában. Tanulmányaik folytatását a felsőbbévesek a Neptun rendszerben legalább egy kötelező tárgy felvételével tudják bejelenteni.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar Digitális Egészségtudományi Intézetébe felvett elsőévesek a szorgalmi időszak első napján, szeptember 7-én reggel 8 órától tudnak beiratkozni a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. Be kell mutatniuk eredeti érettségi bizonyítványukat és a többletpontokat igazoló dokumentumaikat, valamint két darab igazolványképet is vinniük kell. Beiratkozásukat követően egy kétórás tájékoztató keretében felvilágosítják őket egyebek mellett a Neptun működéséről, az egészségügyi szervező képzés tantárgyairól és a diploma kritériumairól. A felsőbbévesek esetében a tantárgyak felvételével és az aktív félév beállításával a Neptun felületén, illetve fizetős képzés esetén az önköltségi díj beérkezésével válik érvényessé a beiratkozás.

menedzserkepzo_RS26370_KA-20141210-IMG_1155-emk-scrAz Egészségügyi Menedzserképző Központ elsőévesei szeptember 9-én és 11-én vehetnek részt a beiratkozáson az előre e-mailben megkapott, névsor szerinti beosztás alapján. Amennyiben valaki ezen nem tud részt venni, a szeptember 14-ei héten még lehetősége van beiratkozni. Az elsőéveseknek be kell mutatniuk személyi igazolványukat, adó- és TAJ kártyájukat, egy darab igazolványképet, valamint a korábban már postán megkapott dokumentumokat kitöltve.

Az EKK Mentálhigiéné Intézetének mentálhigiénés lelkigondozó szakán szeptember 10-én és 16-án, a családtudomány és családterápia szakán szeptember 8-án, a szociális munka szakán szeptember 14-15-én, míg a laktációs szaktanácsadó képzésre felvételt nyert hallgatók szeptember 9-én iratkozhatnak be. A családtudomány és családterápia mesterképzésre, valamint a szociális munka mesterképzésre felvetteknek magukkal kell hozniuk eredeti diplomájukat és nyelvvizsga bizonyítványukat, illetve ezek másolatát, személyes okmányaikat, két darab igazolványképet, az önköltségi díj befizetéséről szóló igazolás fénymásolatát, illetve az állami félévek számáról szóló nyilatkozatot. A mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzés, valamint a laktációs szaktanácsadó vizsgára felkészítő szakirányú továbbképzésre felvett hallgatóktól eredeti diplomájukat és annak másolatát, személyes okmányaikat, három darab igazolványképet, az önköltségi díj befizetéséről szóló igazolás fénymásolatát, illetve az alapvégzettséget igazoló diplomájuk angol nyelvű fordítását fogják kérni.

etk_RS22483__ZZS0061-scrAz Egészségtudományi Kar teljes idejű képzéseire felvételt nyert gólyák augusztus 31-én és szeptember 1-jén, míg a részidős képzéseket megkezdőknek szeptember 1. és 4. között van lehetőségük beiratkozni a kar tanulmányi osztályán. A „Bevezetés a felsőfokú tanulmányok” kurzus teljes idejű képzésének elsőévesei szeptember 2. és 4 között, a részidős képzésre bejutottak pedig az első konzultációs hét kezdőnapján tudnak beiratkozni. A tárgyfelvételre augusztus 29. 8 órától szeptember 4. 13:30-ig van lehetőségük a Neptun rendszeren keresztül. A kar további, tanulmányi ügyekkel kapcsolatos információi ide kattintva érhetők el.

FOK_RS7501_FOK Panorama-scrA Fogorvostudományi Kar elsőévesei augusztus 31-én iratkozhatnak be, a felsőbbévesek pedig szeptember 1. és 4. között jelenthetik be, hogy folytatják tanulmányaikat. A beiratkozás az előzetesen postán kiküldött iratkozási lap kitöltésével és a hallgatói információs rendszerben való regisztrációval történik, míg a tanulmányok folytatásához csak a hallgatói információs rendszerbe kell bejelentkezni. A leckekönyvet mindkét esetben le kell adni az illetékes dékáni hivatalban. Pótbejelentkezésre szeptember 8. és 10. között van lehetőség. A beiratkozás feltételei erre a linkre kattintva PDF formátumban megtekinthetők.

gytk_RS27381_20120109-IMG_5538-scrA Gyógyszerésztudományi Kar képzésére a felsőbbévesek augusztus 31. és szeptember 2. között, illetve szeptember 4-én iratkozhatnak be, míg szeptember 3-án a gólyák jelentkezését várják a Hőgyes Tömb épületében. Az elsőéveseknek a korábban postai küldeményként már kézhez kapott Neptun kódjuk, eredeti érettségi bizonyítványuk, középiskolai bizonyítványuk és nyelvvizsga-bizonyítványuk mellett a felvételi többletpontokra való jogosultságot igazoló eredeti okmányokat, valamint mindezek másolatát is be kell mutatniuk. Vinniük kell továbbá két darab igazolványképet, egy kézzel írott önéletrajzot, személyes okmányaikat, illetve ezek másolatát, valamint a kitöltött iratkozási lapot. A Neptun augusztus 26. reggel 8 órától nyílik meg, így a tantárgyak felvételére ekkortól van lehetőség.    

A beiratkozáshoz, illetve tárgyfelvételhez szükséges tudnivalókról további információk a Neptun rendszerben érhetők el.

Nemes-Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem