Átvette rektori megbízólevelét dr. Szél Ágoston a köztársasági elnöktől a Sándor-palotában. A rektor július 1-jével kinevezte új rektorhelyetteseit: a megbízott általános rektorhelyettes dr. Bánhidy Ferenc, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese. Megbízott tudományos rektorhelyettes lett dr. Bagdy György, a Gyógyszerhatástani Intézet igazgatója, a megbízott oktatási rektorhelyettes dr. Hermann Péter, a Fogorvostudományi Kar eddigi dékánja, míg a megbízott klinikai rektorhelyettes dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója.

A rektorhelyettesi kinevezéssel párhuzamosan dr. Hermann Péter lemondott a dékáni posztjáról, a Fogorvostudományi Kar megbízott dékánja dr. Gerber Gábor eddigi dékánhelyettes lett.

A köztársasági elnök 283/2015. (VI. 23.) határozatával bízta meg dr. Szél Ágoston egyetemi tanárt a Semmelweis Egyetem rektori feladatainak további ellátásával 2015. július 1-jétől 2018. június 30-ig. A rektor június 29-én vette át megbízólevelét dr. Áder János köztársasági elnöktől a Sándor palotában.

RS32653_KA-20150629-IMG_6558-scrDr. Szél Ágoston korábbi megbízása 2015. június 30-án lejárt, ezért írt ki pályázatot az egyetem javaslatára az emberi erőforrások minisztere. Mint arról beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem Szenátusa május 28-án a megismételt eljárásban dr. Szél Ágostont választotta ismét rektorjelöltnek. A nemzeti felsőoktatási törvény értelmében a rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a szaktárca vezetője küldi meg a köztársasági elnöknek, aki 2015. július 1-jével 3 éves időtartamra bízza meg az új rektort. 

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.