Idén másodszor rendezik meg a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati (Bókay) Klinika támogatására tavaly létrejött jótékony célú „Tour de Bókay” biciklis felvonulást. A szervezők mindenkit várnak, aki szívesen biciklizik tíz kilométert a klinikáért és az ott gyógyuló betegekért, a Bókay klinikától a Bókay kertig, ahol családi program várja őket.

RS16480_KA-20140427-IMG_0796-bokai175-biciklitura-scrMagyarországon az első, Európában a negyedik gyerekgyógyításra alapított klinika volt Schöpf-Mérei Ágoston gyermekklinikája Budapesten, amelyet az alapító utáni első intézményvezető, idősebb Bókay János orvosprofesszor után a mai napig Bókay-klinikaként emlegetnek. A klinikán dolgozik Bókay professzor ükunokája, dr. Bókay János főorvos, aki természetesen részt vesz az eseményen.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika és egyben a hazai gyermekgyógyászat 2014-ben ünnepelte fennállásának 175 éves jubileumát. Az évforduló apropóján dr. Tóth-Heyn Péternek, a klinika igazgatóhelyettesének ötletét felkarolva fogott bele a jótékony célú kerékpáros túra szervezésébe Kardos Gábor, a Bókay-telep volt önkormányzati képviselője, a XVIII. kerületi Települési Értéktár Bizottság elnöke. A nagy sikerre tekintettel idén újra megrendezik az eseményt a klinika alapítványának támogatására a „Sport – egészség – hagyomány” mottó jegyében.

A jótékonysági kerékpáros felvonulás a klinika kertjéből (1083 Bp. Bókay János utca 53.) indul, majd az Üllői úton végighaladva érkezik a Bókay-kertbe. A nevezési díj 1000 forint, családi nevezéskor (több gyerek esetén is) 3000 forint.

Időpont: 2015. április 26. vasárnap
Gyülekezés, regisztráció: 9 órától a klinika udvarán (VIII. Bókay János utca 53-54.)
Start: 10 óra 45 perckor a VIII. ker. Bókay János utca Üllői úti torkolatától.

A mintegy 10 km megtétele után 12 óra körül érkezik a Bókay kertbe, ahol családi program várja a résztvevőket. Ehhez csatlakozik idén a klinika koraszülött osztályának szokásos éves találkozója, a PIC-NIC rendezvény is, amelyen a koraszülöttként született gyerekek és szüleik újra találkozhatnak a nővérekkel, orvosokkal és egymással, beszélgethetnek,  megoszthatják tapasztalataikat. A helyszínen játékok és Ringatós foglalkozás is várja őket 12:30-tól 15:00-ig. 

Részletes program: https://semmelweis.hu/hirek/events/1758/tour-de-bokay-1751/