Öt projekt megvalósításához nyert el összesen 500 millió forint támogatást a Semmelweis Egyetem az Emberi Erőforrások Minisztériuma struktúraátalakítási pályázatán.

Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár döntése alapján támogatást kap az egyetem a Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet manuális készségfejlesztő programjának elindításához szükséges technikai és személyi feltételek megteremtéséhez. A pályázatnak köszönhetően megvalósítható a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb fő rendezvényhelyszíneinek tűzvédelmi és építészeti fejlesztése, valamint az Igazságügyi Biztosítás-orvostani Intézet toxikológiai laborjának fejlesztése (műszer- és anyagbeszerzés). Az összegből felújítható a Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet előadóterme az anatómia oktatás színvonalának emelése érdekében, valamint a támogatás fedezetet biztosít az Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Menedzserképző Központ, valamint a Magatartástudományi Intézet számára az ún. Joint Action pályázatok önrészéhez.

A felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási Struktúraváltási Alapból pályázhattak különböző projektek megvalósításához szükséges támogatásért. A támogatás 2015. április 1. és 2016. március 31. között használható fel.

Dobozi Pálma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.