A National Geographic online szavazást indított, aminek győztese a magazin éves előfizetési díjának 1 százalékát kaphatja majd meg. A január 12-én indult versenyben dr. Tárnoki Ádámra és dr. Tárnoki Dávidra, a Radiológiai és Onkoterápiás Klinika kutatóira is lehet voksolni. A felhívás célja, hogy az előfizetők olyan személyiségeket támogathassanak, akik „a tudásért, kalandért, speciális munkáért fizikai és szellemi értelemben is készek vállalni a kockázatot”. A lap előfizetői így most magyar tudósok, kutatók és felfedezők munkáját tehetik könnyebbé, a voksokat február 12. éjfélig várják.

RS22037_KA-20140903-IMG_9830-tarnoki-ikrek-scr„Tárnoki Ádám és Dávid radiológus szakorvosként dolgoznak. Emellett kollégáikkal a világon egyedülálló ikerkutatásokat végeznek a koszorúér-elmeszesedés témakörében, valamint újraindították a hazai ikernyilvántartást” – olvasható a magazin szeptemberi számában megjelent interjúban, mely a két kutató szakmai tevékenységét mutatja be a szavazóknak.

Az előfizetői támogatás lehetőségét honlapunknak az ikerkutatók nagy megtiszteltetésnek nevezték, mint mondták, eddig nem vettek részt hasonló megmérettetésen. „A másik kilenc jelöltet látván biztos nem lesz könnyű a verseny, hiszen valamennyien kimagasló teljesítménnyel bírnak” – fogalmaztak. Amennyiben őket választanák a magazin olvasói, a nyereményt többek között a jelenleg futó ikervizsgálataikra, illetve az országos Magyar Ikerregiszter bővítésére fordítanák.

RS22034_KA-20140903-IMG_9848-tarnoki-ikrek-scrAz 1888-ban alapított National Geographic Society a világ egyik első számú tudományos és oktató szervezete. Támogatásával eddig több mint tízezer tudományos kutatás, felfedezés és oktatóprogram valósult meg.

Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.