Toós Ferenc HG_L1071.jpg porté 2_1_1Szeretett férjem, Toós Ferenc életének 56., házasságának 25. évében súlyos betegségben elhunyt. Augusztusban speciális neuroendocrin daganatot állapítottak meg nála szekunder rákként, melyet jelenleg csak külföldön gyógykezelnek. Az I. Sz. Belgyógyászati Klinika onkoteamje elindította a kérést Basel/Svájc felé, de a férjem már nem érte meg a jó hírt, hogy visszaigazolták, előjegyezték.

Túl a személyes gyászon az a kiemelkedően fontos érzés vigasztal, hogy mindent megtettem/ megtettünk  a gyógyulásáért: mint egyetemi dolgozó módomban állt végig támogatni, segíteni, mind az átfogó vizsgálatoknál,  mind a kórházi ápolásnál.

Ezt a tényt szeretném megköszönni, elsősorban a II. Sz. Belgyógyászati Klinikának, és ha lehet neveket említeni, úgy mindenképpen Magyarosi Dóra intézetvezető főnővérnek és Dr. Nádházi Zoltán főorvosnak. Nekik nagy érdemük volt az első rák feltárásában 2010-ben, a kezelésben pedig az Urológiai Klinika dolgozóinak, kiemelten dr. Romics Imre professzor úrnak, aki sikeresen műtötte és kezelte.

A szekunder (és végzetesnek bizonyuló, gyors lefolyású ) rák felfedését dr. Nagy Viktor főorvos úrnak és csapatának köszönöm, külön Dr. Kárpáthi István Keve szakorvosnak, valamint a II. Sz. Belgyógyászati Klinikánál maradva köszönetet mondok dr. Tóth Miklós professzornak, illetve az ápolószemélyzetnek. 

Lelkileg igen sokat jelent, hogy magam mögött érezhettem a Semmelweis Egyetem dolgozóinak odaadó, lelkiismeretes munkáját, mindenkinek igazán köszönöm a figyelmét, szeretetét, segítségét.

Csajkovszki Katalin (Gazdasági Főigazgatóság, Központi Gazdálkodási Osztály)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.