Az oktatás területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Trefort Ágoston-díjjal tüntették ki Eperjesiné dr. Végh Annát a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) tanévnyitóján.  A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatalának vezetője Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehette át az elismerést.

RS22305_KA-20140910-IMG_6810-vegh-anna-interjú-scrEperjesiné dr. Végh Anna immár 46 éve jelent biztos pontot az ÁOK Dékáni Hivatalában. Mint honlapunknak elmondta: 1969. március 1-je óta dolgozik itt, 1980 óta hivatalvezetőként. Egy véletlennek köszönhetően került ide, de azóta sem bánta meg. „Ugyanezen az ajtón jövök be nap, mint nap, ám a munka változatossága miatt korántsem volt egyhangú az eddigi több mint negyvenöt év” – jegyezte meg. Azóta tíz orvoskari dékán mellett dolgozott, és bár természetesen mindegyikük személyisége, és így igénye, hozzáállása egészen más, úgy érzi, hogy alkalmazkodóképességének köszönhetően kivétel nélkül minden dékánnal együtt tudott dolgozni.

A dékáni hivatali munka egyik szépségének a változatosságot tartja, valamint a hallgatókkal való kapcsolatot, bár amióta három kirendeltségen működik a hivatal, kevesebb a napi szintű találkozás velük. „Mégis ebben a munkakörben a hallgatók szeretete elengedhetetlen, hiszen elsősorban értük vagyunk” – hangsúlyozza, hozzátéve, hogy a felvételi vizsgától a diplomakiadáson át egészen a szakvizsga megszerzéséig részt vesznek a hallgatók ügyeinek intézésében, a legfelemelőbb pillanatokat pedig az avatások és a jubileumi oklevélátadó ünnepségek jelentik.

A díjjal kapcsolatban kiemelte, nagyon öröm volt számára, felemelő érzés, ha valakinek a munkáját így is elismerik.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.