Tájékoztató a Testnevelési és Sporttudományi Kar munkatársainak az önálló Testnevelési Egyetem megalakulásáról:

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TSK) 2014. szeptember 1-jével Testnevelési Egyetem (TE) néven, önálló intézményként működik tovább. Minderről a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény rendelkezik, melyet az Országgyűlés 2014. július 4-én módosított az egyes oktatási tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XXXVI. törvénnyel.

A TSK átalakulásával kapcsolatos munka a tervezett ütemezés szerint folyik, a Semmelweis Egyetem mindent megtesz, és meg fog tenni az átadás zökkenőmentes lebonyolításáért. A Semmelweis Egyetem rektora felkérte a TSK dékánját, hogy tájékoztassa az érintett munkatársakat és a karra már beiratkozott, illetve a most felvett hallgatókat a változásról. A kérésnek megfelelően a karon információs pontot hoznak létre, ahol az őket érintő konkrét kérdésekre kaphatnak választ.

A jelenleg az SE TSK állományában lévő munkatársakat a TE foglalkoztatja tovább szeptember elsejétől. Törvény alapján a TE megalakulása a munkáltató személyében bekövetkező jogutódlásnak minősül, az átkerülő közalkalmazottak és munkavállalók minden további jognyilatkozat nélkül a TE alkalmazásába kerülnek. A Semmelweis Egyetem vezetése a szakszervezettel, a Közalkalmazotti Tanáccsal és a hallgatókkal is megkezdte a tárgyalásokat a zavartalan átalakulás érdekében.

A közalkalmazottak legkésőbb augusztus 15-ig hivatalos munkáltatói tájékoztatást kapnak jogviszonyuk változásáról. A közalkalmazotti jogviszonyhoz kapcsolódó vezetői megbízások szintén átkerülnek a TE-hez, a felmondási idejüket töltőkkel és a GYES-en lévőkkel együtt.

A Semmelweis Egyetem a bérek kifizetése ügyében is maximálisan a munkatársak érdekében jár el, ennek megfelelően az augusztusi bérek kifizetése még augusztus hónapban megtörténik.