galdi_miklos2014. június 17-én, életének 62. évében rövid szenvedés után elhunyt Gáldi Miklós, a Semmelweis Egyetem Farmakognóziai Intézetének munkatársa, akit mindenki ismert és szeretett nemcsak az intézetben, hanem talán az egész egyetemen is.

1979-től dolgozott a intézetben, és annak jogelődjében. Ő volt az, aki mindig készségesen segített az előadások zavartalan lebonyolításában, mint tantermes, a levelek postázásában, az általános ügyintézésben, a hallgatók előadásainak műszaki előkészítésében és számtalan, népszerűtlen feladat ellátásában, ami egy intézetben nap, mint nap adódik. A mindig mosolygós Miklóska alig volt betegállományban az elmúlt évtizedek alatt. Talán ez vezetett hirtelen távozásához is, mert lábon kihordott betegségei végül is legyűrték. Reménykedtünk, hogy minden rendben lesz, de a sors korán elszólította közülünk.

Már nem érhette meg intézetünk fennállásának 100 éves évfordulójára rendezett ünnepségünket sem, amelynek előkészületeiben sokat segédkezett. Távozása mindnyájunkat megrázott. Emlékét szeretettel őrizzük. Nyugodjon békében!

Dr. habil. Blázovics Anna D.Sc