RS16588_KA-20140430-IMG_0269-melkkassebeszeti-megbizasok-atadasa-scrA Semmelweis Szalonban vehették át megbízóleveleiket az év eleji szenátusi döntés nyomán klinikává alakult Mellkassebészeti Tanszék munkatársai dr. Szél Ágoston rektortól és dr. Hunyady Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától.

Az Országos Onkológiai Intézet bázisán működő Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója dr. Lang György tanszékvezető, aki a magyar betegek tüdőátültetését jelenleg is végzi a bécsi Klinische Abteilung für Thoraxchirurgie mellkassebész professzoraként.

Dr. Szél Ágoston rektor hangsúlyozta: a megbízólevelek átadása egy különleges alkalom, hiszen nagy várakozás övezi mind a klinika létrehozását, mind az erre majd ráépíthető tüdőtranszplantációs program hazahozatalát.

16584_transform-1Dr. Lang György egyebek mellett szólt arról, hogy az új munkatársak mindegyikének az alma matere is a Semmelweis Egyetem. Az ország legütőképesebb, feladatra alkalmas csapata jött létre – fogalmazott, és köszönetet mondott dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának és a Semmelweis Egyetem vezetésének a program támogatásáért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem, mint az ország legnagyobb transzplantációval foglalkozó egészségügyi intézménye az Országos Onkológiai Intézettel közösen dolgozta ki a hazai tüdőtranszplantáció elindításának szakmai tervét.

RS16577_KA-20140430-IMG_0307-melkkassebeszeti-megbizasok-atadasa-scrDr. Kásler Miklós, az Onkológiai Intézet főigazgatója kiemelte: a Semmelweis Egyetemet a nemzeti örökség részének tartja, és nemzeti ügy, hogy a profilja teljes és világszínvonalú legyen. „Ideális, harmonikus tárgyalássorozat vége felé tartunk, amely során mindenki félretette a presztízs, az érdekeket, és az értékeket helyezte előtérbe” – fogalmazott.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.