Ötödik helyen végzett a Semmelweis Egyetem csapata az egyetemi-főiskolai vízilabda-bajnokságon, melyet idén második alkalommal rendeztek meg. A megmérettetést a Budapesti Gazdasági Főiskola csapata nyerte, miután a döntőben hét góllal győzött az ELTE ellen, a bronzérmet pedig a Corvinus Egyetem szerezte meg. A torna legjobb játékosának Manhercz Ádámot, a legjobb kapusnak Turbucz Bélát választották, a gólkirály Ernyey Márk lett.

RS14982__ZZS2649-scrA budapesti Nyéki Imre uszodában rendezett kétnapos ob-n 11 egyetemi csapat vett részt. A bajnokság különlegessége, hogy a sportolók a megszokottól eltérő szabályok szerint játszották a mérkőzéseket, például kisebb labdával, kisebb pályán, a hét méteren kívülről szerzett találat kettőt ért, a kiállított játékos pedig egyből visszajöhetett.

RS14978__ZZS2563-scrA mérkőzések játékvezetőiként sportági hírességek sorát láthatta a közönség, köztük a férfiválogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, a háromszoros ötkarikás aranyérmes Benedek Tibort, a kétszeres olimpiai első Gergely Istvánt és Fodor Rajmundot, illetve Csapó Gábort, Faragó Tamást, Kenéz Györgyöt, Steinmetz Ádámot és Székely Bulcsút is.

Vasárnap délután tartották meg a Kelet-Nyugat elnevezésű női viadalt, melyen előbbiek diadalmaskodtak három góllal. A gálameccsen felsőfokú tanulmányaikat végző pólós hölgyek szálltak medencébe. A csapatokban több olyan játékos is játszott, aki a nemzeti együttes színeiben 2013-ban világbajnoki bronzérmet szerzett, így Menczinger Kata és Miskolczi Kitti, vagy a 2012-ben olimpiai negyedik és Eb-harmadik, 2013-as Universiade-ezüstérmes Csabai Dóra, Gangl Edina, és Kisteleki Hanna.

RS14995__ZZS2955-scrA helyszínről sportolók üzentek Szívós Mártonnak, aki egy nappal korábban a bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba (a válogatott vízilabdázót az SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán műtötték, melynek igazgatója dr. Merkely Béla, aki egyben az egyetemi-főiskolai vízilabda-bajnokság szervezőbizottságának elnöke).

RS14988__ZZS2838-scrFaragó Tamás világ- és Európa-bajnok, dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, illetve dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség elnöke vállalta a rendezvény fővédnökségét. Az eseményt Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyitotta meg dr. Hoffmann Tamás XI. kerület polgármesterrel, dr. Tóth Miklós MOB alelnökkel és dr. Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével együtt.

 A résztvevő egyetemek, főiskolák csapatai:
Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE)
Szegedi Tudományegyetem (SZTE)
Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
Semmelweis Egyetem (SE)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE)
Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)
Pécsi Tudományegyetem (PTE)
Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF)
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF)
Debreceni Egyetem (DE)

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Szigetváry Zsolt

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.