Magyarország köztársasági elnöke március 15., az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének alkalmából a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést adományozta dr. de Chatel Rudolfnak, a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika professor emeritusának több mint fél évszázados oktató, gyógyító és kutatómunkája, valamint a hazai egészségügyben meghatározó jelentőségű közéleti tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést kapta Mocsai Lajos, a Magyar Kézilabda Szövetség szövetségi kapitánya, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar egyetemi docense páratlan eredményeket elérő kézilabda-edzői pályája és a fiatal sportológenerációk felkészítése terén végzett kimagasló oktatómunkája elismeréseként.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket, művészeti és szakmai díjakat adott át a Szépművészeti Múzeumban. Batthyány-Strattmann László-díjat kapott az egészségügyi ellátás fejlesztése terén, szakmai, közszolgálati munkájában elért kimagasló teljesítménye elismeréseként dr. Benedek Szabolcs, a Semmelweis Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinika szakorvosa, és dr. Sugár István, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Sebészeti Klinika egyetemi docense, igazgatóhelyettese.

Miniszteri elismerő oklevelet kaptak a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Intenzív Osztályának dolgozói példamutató munkájuk elismeréseként.

Tóth-Szabó Szilvia

A Széchenyi-díjas kitüntetettekről másik cikkünkben olvashat.

Fotók: MTI