Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn, a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán hangsúlyozta: a díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát. Az ünnepségen a Semmelweis Egyetemről heten kaptak elismerést.

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere példamutató tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adott át dr. Nemes Attilának, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika professzor emeritusának.

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Gyires Klára, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet egyetemi tanára, dr. Kapronczay Károly, a Népegészségtani Intézet vendégprofesszora, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár címzetes főigazgatója, valamint dr. Papp János Mihály, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Donáth Tibor, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének professzor emeritusa, dr. Simon György, a Kórélettani Intézet nyugalmazott egyetemi tanára, valamint dr. Szepesi László, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának tanára.

DP
Forrás: balogzoltan.hu
Nyitókép: Emberi Erőforrások Minisztériuma

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.