RS12990_KA-20140306-IMG_9587-tanari-kinevezesek-atadasa-scrEgyetemi tanári kinevezéseket és Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) tagsági megbízásokat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Egyetemi tanári kinevezést kapott a Semmelweis Egyetemről dr. Harsányi László, az I. Sz. Sebészeti Klinika igazgatója és dr. Pánczél Pál a III. Sz. Belgyógyászati Klinikáról. A MAB tagjává nevezték ki dr. Fejérdy Pált, a Fogorvostudományi Kar korábbi dékánját.

RS12989_KA-20140306-IMG_9593-tanari-kinevezesek-atadasa-scrBalog Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta: kivételezett a helyzete azoknak, akiknek a küldetése az ország jövőjét formálni, fejlődését megalapozni; a technika vívmányait, a kultúra horizontját, a humánum természetét, működését kutatni, és a tanulságokat továbbadni. Ez nemcsak kiváltság, hanem mérhetetlenül nagy felelősség is – hangsúlyozta a miniszter. Az egyetemi tanárokhoz fordulva a minél több tudás átadása mellett az intézmény érdekeinek képviseletéről beszélt, és arról, hogy a felsőoktatás egészéről legyenek képesek gondolkodni.

Az esemény azért is különleges volt, mert azok is jelen voltak, akiknek a döntése szükséges ahhoz, hogy professzorrá váljon valaki, vagyis a Magyar Akkerditációs Bizottság tagjai.

Tóth-Szabó Szilvia

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Balog Zoltán

Galéria

9kép
Egyetemi tanári kinevezés átadó
Dr. Pánczél Pál