_DSC9104A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata (HÖK) és a külföldi hallgatókat képviselő International Student Association of Semmelweis (ISAS) 12. alkalommal szervezte meg a Jégfarsangot, tavalyhoz hasonlóan idén is a Városligeti Műjégpályán.

Több mint 1500 Semmelweises hallgató vett részt az éjszakai korcsolyázáson, a műjég a kora hajnali órákig állt rendelkezésükre. A szervezők beszámolója szerint az egyetem valamennyi karáról érkeztek magyar és külföldi hallgatók a rendezvényre, ami így a sportolás mellett jó alkalom volt az ismerkedésre, a nyelvgyakorlásra és a karok közötti összetartás erősítésére is. Az esemény az Általános Orvostudományi Kar hallgatói között bizonyult a legnépszerűbbnek.

A jelmezversenyen közel harminc induló vett részt egyéni vagy csoportos maskarával, idén többek között a kecske és a káposzta, az öreg kórus és a fekete özvegy nyerte el leginkább a zsűri és a résztvevők tetszését. Az éjszaka folyamán a Semmelweis Egyetem hokicsapata, a Semmelweis Mighty Docs is megmérkőzött, a Viadukt Sport Egyesület csapatát hívta ki, éjfél előtt pedig belépőket _DSC9286sorsoltak az idén Budapesten megrendezésre kerülő Medikus Kupára. Mivel az időjárás nem kedvezett a sportoknak, forralt borral és erdélyi kürtőskaláccsal is készültek a szervezők.

A HÖK terve, hogy ezentúl minden évben a Városligetben rendezzék meg az éjszakai korcsolyázást, ahová a kezdőket is szívesen látják, hiszen lehetőség van ingyenes korcsolyabérlésre is.

Mozer Mária

Fotók: Nagy Szabolcs

Galéria

13kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.