RS8305_20131113-IMG_6397-kazah-delegacio-scrKazah kormányzati, gyógyszerügyi vezetőkből álló delegáció tett látogatást november 13-án a Semmelweis Egyetemen. A delegációt az egyetem nevében dr. Zelkó Romána professzor, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja fogadta, dr. Pop Marcel nemzetközi igazgató és dr. Hankó Balázs főgyógyszerész jelenlétében.

A tanulmányút a Világbank „Kazakhstan Health Technology Transfer and Institutional Reform Project” keretében valósult meg azzal a céllal, hogy a küldöttség tagjai betekintést nyerjenek az európai gyógyszerészeti kérdésekbe. A delegáció az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézetet, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat is felkereste.

RS8303_20131113-IMG_6402-kazah-delegacio-scrAz eseményen dr. Zelkó Romána ismertette a hazai gyógyszerészképzés rendszerét és ebben a Semmelweis Egyetem nemzeti, valamint nemzetközi sikereit, kiterjedt kapcsolatrendszerét. A főgyógyszerész előadásában az egyetem eredményes és hatékony gyógyszerellátási rendszerének főbb építőköveiről beszélt. A delegáció tagjai mind az egyetemi képzéssel, mind pedig a gyógyszerellátás hatékonyságának javításával kapcsolatban számos kérdést tettek fel az előadóknak.

A kazahsztáni kormányzati szakértők európai útjuk során Magyarországon kívül Ausztriában és Németországban tesznek még látogatást.

Dr. Hankó Balázs

Fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem