DR. MERKELY BÉLA egyetemi tanárTizenöten, köztük dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója kapták meg a Budapest díszpolgára címet. Az elismeréseket Tarlós István főpolgármester adta át a díjazottaknak a szabadság napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen.
Dr. Merkely Béla az ünnepségen úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára az az erkölcsi elismerés, hogy Budapest díszpolgára lehet, és beállhat a sorba olyan általa nagyratartott orvosok mögé, mint Kásler Miklós, Papp Lajos és Sótonyi Péter kollégái. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a magyar családoknak testileg és lelkileg is egészséges családtagokra van szükség – tette hozzá.

DR. MERKELY BÉLA egyetemi tanár
forrás: budapest.hu

Az egyetemi tanár arról is beszélt: úgy érzi, hogy ezt az elismerést nem csak ő kapta, hanem rajta keresztül a magyar szívgyógyászok, a Semmelweis Egyetem munkatársai valamint a Városmajor Szív- és Érgyógyászati Klinika csapata is, akik vele együtt nap mint nap az emberek egészségéért küzdenek.Abban a szellemiségben, amit nagy elődeink képviseltek, és a nehézségek ellenére itthon, és nem külföldön próbálnak szerencsét – hangsúlyozta.

T-Sz.Sz.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.