A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” pályázatának zsűrije a Semmelweis Egyetem Tehetséggondozó Tanács pályázatát kiemelkedően magas színvonalúnak találta, és az AEGON „Érd el a célodat” program különdíját a Semmelweis Egyetem által a pályázatra nevezett Tóth Gergely és Tóth Zsombor számára ítélte oda. A díjazott hallgatók a Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Program mentoráltjai, felkészítő mentoraik dr. Túry Ferenc és dr. Szabó Attila voltak.

kerpel jo
Tóth Gergely és dr. Túry Ferenc a 2011-es Kerpel Napon

Tóth Gergely az Általános Orvostudományi Kar IV. éves hallgatója az orvostudományi egyetem mellett az ELTE Skandinavisztika szakának másodéves hallgatója. Ikertestvérével rendszeresen fellépnek itthon és külföldön egyaránt orgonán, zongorán és csembalón. Alapító tagja a „Musica Florens” fiatalokból álló barokk zenekarnak. Az egyetem első klasszikus zenei cd-jén szerepelt csembalóval.

toth_ikrek1
Tóth Gergely

Tóth Zsombor IV. éves orvostanhallgató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves hallgatója is csembaló szakon. 2012-ben, szerezte meg a Miskolci Egyetemen az orgonaművész diplomáját. Alapítója és vezetője a „Musica Florens”-nek, az egyetem első klasszikus zenei cd-jén csembalóval és klavikorddal szerepelt.

A díjat a 2013-as Országos Tehetségnapon adják majd át március 23-án.

toth_ikrek
Tóth Zsombor

Egy másik pályázaton is sikerrel szerepelt a közelmúltban egy, a Kerpel-programban részt vevő  diák. A La Femme újság által indított, és a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „50 tehetséges magyar fiatal” közé került dr. Domonkos Andor, a Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója. (Utóbbi pályázatról részletesebben egy másik cikkünkben olvashat.)

DP
Fotó: AtteKovacs

Forrás: Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Program

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.