se-facebook_2Néhány hét alatt megduplázódott a Semmelweis Egyetem facebook-oldalát követők száma, így jelenleg már csaknem ezerkétszázan követik a híreket a közösségi portálon, ez a szám folyamatosan nő. Az oldalon megjelennek a központi honlap legfontosabb hírei, cikkei és videói, illetve azoknak a szervezeti egységeknek, valamint a Semmelweis Egyetemhez köthető alapítványoknak és szervezeteknek az információi, amelyek szintén rendelkeznek Facebook-oldallal. Az oldalt nem csak a dolgozóknak és a hallgatóknak, hanem az érdeklődőknek is érdemes látogatni. Egyebek mellett azért, mert itt a legfontosabb események, például a nyílt napok időpontjai is megtalálhatók lesznek. A SE Facebook-oldalán rendszeresen indulnak játékok, amelyeken egyetemi ajándéktárgyakat lehet nyerni.

Az egyetemi YouTube csatornán hetente-tíznaponta jelentet meg a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság rövidfilmeket az egyetemhez kapcsolódó eseményekről, érdekességekről, tudományos hírekről. Jelenleg csaknem hatvan videó közül válogathatnak az érdeklődők, akik a csatornán a „feliratkozás” linkre kattintva közvetlenül, e-mailben is értesülhetnek a legfrissebb filmekről. Három hónap alatt mintegy ötezren nézték meg az egyetemi videókat, a legnépszerűbbeket, a Kutatók Éjszakáján az igazságügyi és biztosítás-orvostani intézetben forgatott, valamint a Skill centrumról készült filmet többszázan látták néhány nap alatt.

A Marketing és Kommunikációs Igazgatóság továbbra is várja a szervezeti egységek összegyetemi érdeklődésre számot tartó saját felvételeit, valamint az intézetekhez, szervezeti egységekhez kapcsolódó programokat, információkat a  hirek@semmelweis-univ.hu e-mail címen.

T-Sz. Sz., SzZs