web-8671Az ország összes egyeteme közül a Semmelweis Egyetemen a legmagasabb a felvettek pontátlaga, az Általános Orvostudományi Kar pedig az abszolút kari rangsor harmadik helyezettje.

A HVG a hallgatók és oktatók kiválósága alapján összeállította az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító egyetemek és főiskolák külön rangsorát, melyben a Semmelweis Egyetem karai a legkiválóbbak között szerepelnek.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatói teljesítménye a legjobb, második helyen a Fogorvostudományi Kar áll holtversenyben a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával az orvosi és egészségtudományi karok rangsorában. A legjobb tíz közé került a Semmelweis Egyetem Egészség- illetve Gyógyszerésztudományi Kar is. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kart jelölték a legtöbben első helyen jelentkezési lapjukon, itt a legmagasabb a felvettek pontátlaga, míg második helyezett a Fogorvostudományi Kar nem csak az orvosképzést nyújtó intézmények között, hanem az ország összes karát tekintve is. A Gyógyszerésztudományi Kar a szakmai rangsorban az ötödik, az összes kar között a kilencedik.

tanevnyito2011-264Az első helyen a Semmelweis Egyetemre jelentkezők száma az egészségtudományi karon a második legmagasabb a szakmai rangsorban. A középiskolai versenyek helyezettjei is a Semmelweis Egyetemet választották a legnagyobb arányban, az ÁOK, a FOK, a GYTK és az ETK is az első tíz közé került ezt a szempontot tekintve.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karon egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra hat hallgató jut, ezzel első a szakmai rangsorban, de a lista első tíz helyezettje között van az általános orvostudományi, és a gyógyszerésztudományi kar is. A tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya a gyógyszerésztudományi karon a második legmagasabb az országban, 81,1 százalék.

SzZs