Januártól dr. Poór Gyula, a Semmelweis Egyetem tanára, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatója lett a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) új elnöke. A professzor hiteles, és az eddigieknél markánsabb véleménynyilvánítást ígér az orvostársadalmat érintő szakmai és közéleti kérdésekben – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Dr. Poór Gyula a szövetség feladatairól azt írta: rendszeres fórumot akarnak teremteni a specializálódott orvosi szakterületek átfogó, interdiszciplináris kérdéseinek megbeszélésére. A szövetség munkájában kiemelt szerepet kaphat a magyarországi népegészségügyi programokban, az egészségügy aktuális feladataiban, valamint a nemzetközi orvosszakmai testületekben való aktív részvétel. A MOTESZ párbeszédet kezdeményez a betegekkel és a civil társadalommal, amellyel nemcsak az egészségügyi intézmények közösségi szerepvállalását, hanem az orvostársadalom tekintélyének visszaállítását is elő szeretné mozdítani.

A MOTESZ 128 hazai orvostársaságot és egyesületet képvisel, ezzel a legnagyobb lefedettségű szakmai szervezetek közé tartozik.

Dr. Poór Gyula a III. Sz. Belgyógyászati Klinika Reumatológiai és Fizioterápiás Tanszéki Csoport ORFI bázisán létrehozott II. Sz. Kihelyezett Részlegének a vezetője, valamint a Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskola Elméleti és Klinikai Immunológia programjának irányítója. DP

Forrás: mti.hu