Ötödik alkalommal érkezett a Mikulás a Szinapszis és az IÖCS támogatásával a Semmelweis Egyetem óvodájába, ahol a gyerekek énekekkel, versekkel várták. Az ajándékozás után a Mikulás manóival és hótündéreivel a központi igazgatási épületbe indult, ahová az ovisok egy része is elkísérte. A Mikulás többek között a rektori és rektorhelyettesi irodákba, a Humánerőforrás-, a Pénzügyi-, és a Stratégiai Igazgatóságra is bekopogtatott, a gyerekek pedig rövid műsorral kedveskedtek a hallgatóknak.

Daróci Sándorné óvodavezető kiemelte: A Mikulás ajándékai között olyan kerámiák is megtalálhatók, melyeket a gyerekek készítettek, és az óvoda saját kemencéjében égettek ki.

Oláh Dániel főszervező és Szinapszis Mikulás

 

Oláh Dániel főszervező és Szinapszis Mikulás az esemény kapcsán elmondta: Amikor öt évvel ezelőtt megkereste az Instruktor Öntevékeny Csoportot az egyetem óvodája, először csak egy alkalomra vállalta a felkérést, de ez azóta hagyománnyá vált. „Az egészségügy a segítésről szól, ráadásul az, hogy élményt hozunk a gyerekeknek egyfajta instruktor-feladat, amit nagyon élvezünk. Bárkit feltölt energiával, ha látja a gyerekek őszinte örömét, hogyan csillog a szemük, amikor a Mikulással buszozhatnak, járhatják az egyetemet.”

SzZs