Nívódíjjal tüntette ki az Akadémiai Kiadó az Interventional Medicine & Applied Science folyóiratot. A kitüntetést dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, a folyóirat főszerkesztője vette át a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában.

Az Akadémiai Kiadó harmincnyolc éve jutalmazza Nívódíjjal a kor legjelesebb hazai tudományos munkáit. A díjazottak évről évre a tudományos osztályok jelölései alapján az MTA által támogatott és a kiadó gondozásában megjelent művek közül kerülnek ki.

Dr. Maróth Miklós, az MTA alelnöke az ünnepélyes díjátadón kiemelte: Az Akadémiai Nívódíj a minőség elismerése, itt dől el, hogy kik azok a szerzők, akik az elmúlt években olyan könyveket, folyóiratokat alkottak, amelyek valamilyen értelemben a többi kiváló kiadvány mellett nagyobb figyelmet vontak magukra.

A 2009-ben alapított Interventional Medicine & Applied Science folyóirat a dinamikusan fejlődő intervencionális, minimálisan invazív beavatkozások határterületeivel, illetve alkalmazott orvostudományi kutatásokkal foglalkozik. Alapításában a Magyar Anatómus Társaság, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság, Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, valamint a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság működött közre. A folyóirat nyelve angol, szerkesztőbizottsága nemzetközi. Japántól az Egyesült Államokig az adott szakterület elismert szakértői segítik dr. Szél Ágoston főszerkesztő, dr. Gál János, dr. Hüttl Kálmán, valamint dr.  Merkely Béla főszerkesztő-helyettesek, illetve Hegedüs Anikó szerkesztőségi titkár munkáját.

A cikkek szerzői között jelentős többségben szerepelnek külföldi szerzők. Az elmúlt pár év kiemelkedő munkájának eredményeképpen nemzetközi szintű ismertséget szerzett a folyóirat – hangzott el a kiadvány méltatásában.

 SzZs