Olimpiai Jótékonysági Árverés indult az Őrzők Alapítvány (a Tűzoltó utcai gyermekklinika hivatalos alapítványa), a Magyar Olimpiai Bizottság valamint az E.ON Hungária Zrt. közös szervezésében a II. Sz. Gyermekgyógyászti Klinika intenzív osztályának felújításáért.

Október 9-től 18-ig bárki licitálhat a 2012-es londoni olimpián induló sportolók által felajánlott csaknem tucatnyi relikviára a vatera.hu oldalon.
A felajánlott ereklyék között csak olyan tárgyak szerepelnek, amelyek a 2012-es londoni olimpiai játékokon induló magyar sportolókhoz köthetőek: többek között Berki Krisztián, olimpiai aranyérmes dedikált tornászalsója, Jakabos Zsuzsanna dedikált úszósapkája, Gyurta Dániel, olimpiai aranyérmes, dedikált pólója és egy aláírókártya, Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes, dedikált sport formaruhája. Kalapács alá kerül Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó festménye, valamint a férfi vízilabda csapat tagjai által aláírt vízilabda.

A Tűzoltó utcai gyermekklinikán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Olimpiai Bizottság, a megjelent olimpikonok és az E.ON ünnepélyes keretek között átadta a felajánlott ereklyéket az Őrzők Alapítványnak, majd elindították az árverést.
Dr. Szabó András, a klinika igazgatója azt mondta, nagyon nagy öröm számukra, hogy a sportolók, akik nem mindennapi erőfeszítésük eredményeként kiváló eredményeket értek el, nem felejtkeznek meg azokról, akik minden nap emberfeletti teljesítményt nyújtanak és hozzájuk hasonlóan győztesen, gyógyultan kerülhetnek ki egy küzdelemből: a daganat ellen vívott hatalmas küzdelemből.

Az alapítvány részéről három, a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelt és meggyógyult fiatal vette át az olimpia-történeti relikviákat, akik mindhárman maguk is aktív, sikeres sportolók.

A megjelentek sem távoztak üres kézzel az eseményről: az Őrzők Alapítvány a klinikán kezelt gyermekek által saját kezűleg készített olimpiai és sport témájú rajzokkal köszönte meg a MOB képviseletében megjelent Kamuti Jenőnek, Jakabos Zsuzsának, Risztov Évának, Ungvári Miklósnak és Kökény Rolandnak, valamint Konrad Kreuzernek, az E.ON elnökének, hogy felkarolták a daganatos és leukémiás gyermekek valamint a Tűzoltó utcai gyermekklinika ügyét.

T-Sz.Sz.