Batthyány Ádám és családja ellátogatott a SE Elméleti Orvostudományi Tömbjébe, hogy megnézzék az aulában idén június végén elhelyezett dr. Batthyány-Strattmann László domborművet.

Batthyány Ádámot felesége és két legfiatalabb gyereke kísérte el. Dr. Batthyány-Strattmann László unokáját többek közt dr. Gál János klinikai rektorhelyettes, dr. Tulassay Tivadar volt rektor és dr. Kellermayer Miklós korábbi tudományos rektorhelyettes kalauzolta, utóbbi mondott köszöntőt a júniusi avatáson. A találkozón részt vett Oláh Arrè Éva Milánóban élő szobrász is, aki a domborművet készítette.

Batthyány Ádám úgy fogalmazott: nagy öröm és kitüntetés a családjuknak, hogy a Semmelweis Egyetemen található annak a márványból készült domborműnek az aranyozott bronz változata, amelyet 2004-ben, egy évvel a „szegények orvosának” boldoggá avatása után helyeztek el és áldottak meg a vatikáni Magyarok Nagyasszonya Kápolnában. Az mondta, ideálisnak tartja a dombormű helyszínét is.

Dr. Fazekas Margit, a Keresztény Egészségügyiek dr. Batthyány-Strattmann Egyesületének azóta elhunyt elnöke 2010-ben kereste meg Oláh Arrè Évát a dombormű elhelyezésének gondolatával. A bronzöntés és a dombormű állítás költségeit a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány vállalta. A mű pedig Oláh Arrè Éva felajánlásával készülhetett el.

T-Sz.Sz.