Nagyrészt már lezajlottak, szeptember elején pedig várhatóan le is zárulnak a Korányi projekt  (KMOP-4.3.1/A_2-09-2F-2010-0001) bontási munkálatai. A bontási munkálatok mellett számos, a beruházást megelőző átalakítási munka is zajlott, illetve zajlik a Külső Klinikai Tömb (KKT) területén, amelyek a biztonságos és minőségi betegellátás színvonalának biztosítását szolgálják.

A KKT klinikai épületei közül az átalakítási munkák a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát érintik leginkább, amely a Korányi projekt révén egységes homlokzatot kap majd, és egybeépül az új hétszintes központi betegellátó épülettel.

A Klinikán már elkészült a gazdasági részleg, ambulanciáinak és a bontások miatt korábbi helyükről költöző orvosi szobák új helye, az ideiglenes gyógyszertár, az ideiglenes Újszülött Osztály, a Perinatális Intenztív Centrum (PIC) és a postoperatív őrző új helye, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségek, például a tejkonyha, és a fürdető.
Nemsokára az Aneszteziológiai Ügyelet új helységeinek kialakításával is végeznek a szakemberek. Az átalakítási munkálatokat követően a nőgyógyászati ambulanciák egy részét már új helyen, a Tömő utcában találhatják a betegek.

A kivitelezést közműkiváltási munkálatok is megelőzik, amelyek magukban foglalják a távhő-vezeték, az informatikai alépítmények kiváltását – ezek  már meg is történtek -, jelenleg pedig a földgáz vezeték kiváltása folyik. Elkészült a KKT hőközpontjának átalakítása.

A megelőző átalakítások keretében megépült egy ideiglenes fedett közlekedő folyosó, amely nem csak a biztonságos betegszállítást, de a látogatók és a klinikák munkatársainak akadálymentes közlekedését is szolgálja a kivitelezés teljes időtartama alatt.

 

A KKT területén található kapukat érintő átalakításokra is sor került, valamint kiépült egy-egy parkoló az I. sz. Sebészeti Klinika mögött található Mészáros kertben és a Balassa utcában.

A Korányi projekt keretében a Külső Klinikai Tömb területén egy új, 20 ezer négyzetméteres, hétszintes Központi Betegellátó Épületet építenek helikopter leszálló pályával és központi diagnosztikával.  Az új épületben központi radiológia, központi laboratórium, az országban egyedülálló 29+18 ágyas Központi Intenzív Osztály, száztíz ágyas Traumatológiai Osztály, valamint száztíz ágyas Ortopédiai Osztály is helyet kap, új szolgáltatási egységként létrejön egy sürgősségi fogadóhely és egy modern fizioterápiás részleg.  A fejlesztés keretében a szomszédos klinikákkal átjáró rendszer köti majd össze a központi épületet a központosítandó funkciók biztonságos, gyors és az időjárástól független elérése érdekében.

Forrás: Korányi projekt

Tovább a Korányi Projekt saját honlapjára

SzZs

Galéria

1kép