Hamarosan kezdődnek a gólyatáborok: az öt egészségügyi kar leendő diákjai közösen gólyatáboroznak Tatán, a Testnevelési és Sporttudományi Kar elsőévesei pedig Mezőkövesden találkoznak.

Az ÁOK, FOK, GYTK, EKK és ETK hallgatók közös táborát már több mint két évtizede a tatai Ifjúsági és Sporttáborban tartják, idén augusztus 21-től 26-ig. Már az indulás is az ismerkedést szolgálja, a gólyák és az instruktorok 21-én délelőtt 10-kor találkoznak a Déli pályaudvar melletti „gödörben”, majd együtt utaznak le vonattal Tatára.

a tavalyi gólyatábor képei

A gólyákat több száz instruktor segíti a táborban.  A tábor két fő célja a csapatépítés és az információátadás. Az instruktorok a legfontosabbnak azt tartják, hogy a gólyák megismerjék egymást és minden kérdésükre választ kapjanak.

A hat nap alatt a gólyaavatáson kívül is sok érdekes program várja őket, de jut idő a sportra és a pihenésre, strandolásra is. A játékos vetélkedők mellett tanulmányaikhoz minden fontos  információt begyűjthetnek, a fórum vendége lesz idén a tervek szerint az egyetem rektora, dr. Szél Ágoston. Ez azért is nagy megtiszteltetés, mert több mint 10 év után látogat a gólyatáborba az egyetem rektora. Rajta kívül számos intézményvezető is ott lesz, illetve minden karról érkeznek vezetők és tanárok, ők adnak tájékoztatást a leendő elsőéveseknek.

a tavalyi gólyatábor képei

Emellett a szervezőként és segítőként jelen lévő kétszáz-háromszáz instruktor is kész bármikor válaszolni a gólyák kérdéseire. A táborban egyébként gyakorlatilag minden feladatot – a takarítástól a palacsinta sütéséig –  önkéntes alapon az instruktorok látnak el, akik között elsőéves hallgató éppúgy van, mint már praktizáló orvos. Ők azok akik a szokásos napi étkezéseken kívül különböző finomságokkal várják majd a gólyákat.

A tábor szervezői remélik, hogy idén még többen lesznek, mint tavaly. A nappali szakokra felvett hallgatók döntő többsége, nyolcvan százaléka általában elmegy a gólyatáborba, ami idén nyolcszáz-kilencszáz résztvevőt is jelenthet.

CzR