Töreky Ferenc Semmelweis Szalonban kiállított képei tematikájuk szerint 3 csoportba sorolhatók: a zene világából merített alkotások, az Art deco stílusjegyeit viselő képek és a művész példaképeit megörökítő remekművek, színes, élettel teli világot tártak a művészetkedvelő közönség elé. Az operákhoz kapcsolódó képek élvezetét tették még teljesebbé a Balázs János (2005-ös Nemzetközi Liszt Ferenc zongoraverseny győztesének) előadásában hallható operarészletek.

A művésszel Feledy Balázs művészeti író beszélgetett. Az életút egyes állomásait felvillantva a motiváció, a mesterek, a pasztell technika egyedi alkalmazásáról és a Budapesti Műszaki és Közgazdasági Egyetem vizuális kommunikációt oktató tanárának szemszögéből ismerhettük meg Töreky Ferenc alkotói tevékenységét, gondolkodásmódját.

Bevezető gondolataiban dr. Tulassay Tivadar korábbi rektor Reményik Sándor Kegyelem c. versét idézte, zárszóként pedig Tóth Éva születésnapi köszöntő versét hallhatta a közönség. Töreky Ferenc idén ünnepli 90. születésnapját.

K.Zs.