Idén hatodik alkalommal rendezik meg a korábban Kulturális Napok néven ismertté vált Semmelweis Tavaszi Fesztivál.
A rendezvény három egyetemi szervezet, az ÁOK Hallgatói Önkormányzata, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport közös együttműködésével valósul majd meg.
A Tavaszi Fesztivál az előző évek hagyományához hűen, idén is több időpontban és helyszínen zajlik majd. A szervezők, még az első verseny előtt meghirdetik az Alkoss! nevű pályázatot, melyre a képzőművészetekben illetve az irodalomban jeleskedő hallgatók műveit várják. A rendezvénysorozat február 28-án kezdődik a megnyitó Semmelweis Esttel, melynek a Semmelweis Szalon ad majd otthont. Ezt követi március 1-jén a Versmondó- és Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny a II. sz. Patológiai Intézet Könyvtárában. Majd március 6-án, az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában kerül megrendezésre a közkedvelt Táncverseny.

Március 8-án, az Egészségtudományi Kar Vas utcai épületének aulájában vehetnek majd részt az érdeklődők a Virtuózok Viadala elnevezésű ének- és hangversenyen. Végül a rendezvény zárásaként, március 13-án a versenyek győztesei egy Gálaesten mutathatják majd be nyertes előadásaikat a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében.
A rendezvénysorozat célja többek között a kultúra terjesztése, a hallgatói kapcsolatok erősítése, valamint a közös szórakozás. A szervezők fontosnak tartják, hogy a hallgatók megmutathassák tehetségüket az egyetemi közegben, illetve eltölthessenek egy-egy kellemes estét a hozzájuk közel álló művészeti ágak jegyében. Ezek mellett jelentős szempont még a három hallgatói szervezet együttműködésének erősítése is.
Az, hogy láthatjuk egy-egy csoporttársunkat zenélni, verselni, vagy táncolni, úgy, hogy esetleg korábban nem is tudtuk, hogy ilyen tehetséggel rendelkezik, élményt ad, közelebb hoz egymáshoz, a kultúrához, az egyetemhez – vélekedett az egyik szervező a Tavaszi Fesztiválról.

Bálint Nayanza