A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 2012. január 27-én nyílt nappal várta a felvételi előtt álló középiskolásokat, szüleiket, valamint a különböző OKJ-s szakmákat tanulni vágyókat. A korábbi évekhez hasonlóan rengetegen érdeklődtek a kar képzési programjai iránt, a látogatók száma meghaladta az 1000 főt. Az érdeklődőket az aulában tájékoztató anyagokkal, kis ajándékkal és pogácsával, teával, kávéval fogadták a szervezők. A rövid tájékoztató film megtekintése után folyamatosan indultak a szakirányok oktatóinak bemutató előadásai, gyakorlatai.

A  felnőttápolási demonstrációs teremben, szimulációs laborban az ápoló szakma, a szülészeti szimulációs teremben a szülészet iránt érdeklődők kaptak betekintést a képzésbe. Sokan keresték fel a gyógytornász és mentőtiszt képzés gyakorlótermeit is, ahol látványos bemutatókkal készültek az oktatók a jelenlegi hallgatókkal együtt. A dietetikus szakirány oktatói a bemutatkozó előadásokon túl egészséges alapanyagokból készült harapnivalóval kínálták a leendő hallgatókat. A népegészségügyi ellenőri szakma iránt érdeklődők a kiscsoportos beszélgetések után a laborba is betekintést nyerhettek. A mikrobiológiai labor szokás szerint nagyon népszerű volt.

A védőnő szakirány oktatói demonstrációs termükben fogadták folyamatosan a diákokat. A képalkotó diagnosztikai analitikus és optometrista szakirány oktatóihoz is megállás nélkül érkeztek az érdeklődők a gyakorló termekbe. A bemutatkozások sorából nem maradtak ki a mesterképzések képviselői sem, a táplálkozástudományi, fizioterápiai és ápolás képzés vezetői. Nagy volt az érdeklődés az OKJ-s képzések iránt is.

Mindemellett a látogatók tájékoztatást kaptak a tanulmányokat érintő egyéb kérdésekről, kollégiumi lehetőségekről, bemutatkozott a Karrier- és pályázati iroda. A Nemzetközi Osztály a külföldi kapcsolatokról, Erasmus programokról, a Hallgatói Önkormányzat pedig a színes és változatos hallgatói életről adott tájékoztatást.

 

SzZs