Több mint tízezer forint értékű ajándékcsomagot kapott a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika mind a 180 szakdolgozója a Budapest Széchenyi Lions Klubtól. A jótékonysági szervezet harmadik éve ajándékozza meg a klinikán dolgozó nővéreket, idén könyvek és kozmetikum került a csomagba.

Fotók: attekovacs.com

Fézler Gézáné, klinikavezető főnővér azt hangsúlyozta: az egyre nehezedő munkakörülmények között dolgozó nővéreknek nagyon jólesik, hogy gondolnak rájuk és megköszönik odaadó munkájukat. „Nem az ajándék értéke a fontos, hanem az erkölcsi elismerés” – tette hozzá a klinikavezető főnővér.

Az átadó ünnepségen, ahol az osztályvezető nővérek vehették át a csomagot, dr. Ács Nándor a klinika igazgatóhelyettese azt mondta: a nehéz gazdasági helyzet miatt a szakdolgozók nem kaphatják meg azt az anyagi megbecsülést, ami jogos és elvárható lenne. Éppen ezért fontos, hogy karácsony táján legalább ilyen formában megköszönhessék a munkájukat.

A Budapest Széchenyi Lions Klub huszonegy éve alakult, jelenleg 18 önkéntesből áll – mondta el Pál Krisztina, titkár. A szervezet alapvetően halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozik, de ilyenkor karácsony előtt, szponzoraik, vagyis különböző cégek jóvoltából rendszeresen megajándékozzák az alacsonyabb keresetű dolgozókat, többek között óvónőket, bölcsődei gondozókat és ápolókat. Az idei ajándékozást sokban segítette egy könyvkiadó, amelytől több raklap könyvet kaptak. Idén eddig húsz intézményben jártak és mintegy 50-60 millió forintnyi ajándékcsomagot osztottak szét. DP