The British International School 20 diákja állított karácsonyfát az I. sz. Gyermekklinika Belgyógyászati és Nephrológiai osztályán. Az alkalom a Csodalámpa Alapítvány segítségével valósulhatott meg. A diákok tanáruk, Jon Taylor vezetésével második éve teszik ünnepélyessé a kórház szobáit advent idején.

A látogatás a CAS /crativity, action, service/ tantárgy része, melynek keretében jártak Szenegálban is. Az ajándékokat és díszeket az iskola fiatalabb tanulói készítették. Igazi vidám, nemzetközi társaság díszítette a fákat. A diákok a világ számos országából érkeztek, volt köztük magyar, angol, üzbég, orosz, argentin, belga lengyel, szerb, német, holland, és svéd is.

Elmondták, hogy kezdeti szomorúságuk, mely a beteg gyermekekkel való együttérzésből fakadt, gyorsan elmúlt, mikor arra gondoltak, hogy a gyermekek napjait tehetik és teszik vidámabbá, elősegítve ezzel gyógyulásukat. A karácsony ismeretlen embereket, fiatalok és idősebbeket hoz közelebb egymáshoz szebbé téve az ünnepi várakozás fényét.

Dr. Szőnyi László