Kóbor Anna, az élménybeszámoló írója nyolc éve minden nyáron részt vesz a művészeti táborban, melyet idén tizenegyedik alkalommal  rendezett Tósoki Anikó vezetésével a szakszervezet (SÉSZ).

 

Hurrá, nyaralunk!

Igen, lehet, hogy a felnőtteknek egy szovjet film ugrik be, de most nem erről van szó. A mi táborunk nem Oroszországban játszódik. A mi táborunk Diósjenőre költözött az idén.

Egy nagy telken 25 gyerek, nagyok és kicsik, önfeledten játszanak, napoznak, fürdenek, kézműveskednek.  Idén is a hagyományokhoz híven volt gyöngyfűzés, mandalázás stb. Mi lányok azonnal hozzáláttunk valami szép kis nyaklánc, gyűrű vagy karkötő  elkészítéséhez.  De térjünk csak át  a fiúkra  is  akik ugyebár nem pazarolják az idejüket ilyen dolgokra, ők rohantak focizni, ping-pongozni, röplabdázni. ( Na jó egy két nap után a fiúk is elcsendesedtek és leültek ajándékokat készíteni a szeretteiknek).

Hagyományainkat tartottuk: volt focibajnokság, akadályjátékok, ping-pong verseny, számháború, rókavadászat, kirándulás, szeretetparty, szituációs jelmezverseny, nagy beszélgetések  és drámafoglalkozások, társasjátékok. Újakat is fölvettünk, mint pl. a  röplabdabajnokság, kürtös kalács készítés és sütés, bográcsos ételek készítése, kövön sütött pizza sütése stb.

A táborban – nagy örömünkre – volt lehetőség még medencében fürdeni, trambulinozni( én   a barátnőmmel nagyon sokszor használtam),  drótköteles csúszkán játszani. Sokat sétáltunk, keveset túráztunk az idő miatt.

Ebédre kijártunk egy közeli kis étterembe, ahol mindenki mind a tíz ujját megnyalhatta a finomságok után.  Régi hagyomány az is, hogy vegyes életkorú tábor a miénk. Idén volt 5 éves óvodásunk és 20 éves egyetemistánk. A nagyok sokat segítenek a kicsik lefektetésében. Én például szinte minden este mesét írtam és olvastam föl a kicsiknek .

Jövőre tervezzük, hogy megtanulunk korongozni és batikolni. Ez alatt az egy hét alatt azt hiszem nem unatkozott senki sem. Remélem jövőre is ugyanennyien eljönnek és legalább ugyanilyen jó táborunk  lesz.

Igen, hurrá, valóban nyaraltunk a szakszervezet művészeti táborában.

Kóbor Anna