Langer Róbert, a kinevezése után az egyik kulcskérdésnek nevezte az Eurotransplant csatlakozást, melyben kulcsszerep jut a Semmelweis Egyetemnek.

Beszélt arról is, hogy  2007-ben a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program alapító tagja volt, ami azóta is szívügye. Ez is egy jövőorientált elképzelés, amelynek még ki kell forrnia, de úgy érzem, jó úton járunk, a visszajelzések ezt igazolják – fogalmazott.

A rektorhelyettes kitért arra: az aktuális helyzetet illetően a következő nagy feladat lesz a klinikum felkészülése a nagytérségi ellátó rendszerre, arra, hogy 2015-ben hol álljon a Semmelweis Egyetem a klinikai ellátásban. Ebben igyekszem az egyetem javára annak érdekeit képviselni – hangsúlyozta.

Langer Róbert felidézte: komoly szerepet vállat az európai egyetemek szerepkeresésében, a bolognai folyamatot vizsgálták 8 ország részvételével az orvosképzésben.  A jövőre vonatkozóan kiemelkedően fontos az egyetem az EU dimenzióban való elhelyezkedése – vélekedett a Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója.

T-Sz.Sz.