A Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárában színvonalas előadás megtartására került sor 2011. június 20-án a TÁMOP 3.2.4-09/1/KMR-2010-0023 Semmelweis Tudáshálózat pályázat keretében. Meghívott előadó volt dr. Audikovszky Mária, a Szent Imre Kórház Lipidológiai Profiljának profilvezető főorvosa, aki ’Az elhízás szövődményei és kezelése’ címmel tartott előadást az érdeklődőknek.
A rendkívül hasznos előadás során sokakat érintő problémákról hallhattak a megjelentek. Főorvos asszony beszélt az elhízás diétás kezeléséről, a kalóriakorlátozás elsődleges szerepéről, a zsírbevitel csökkentésének hatásairól, kitért továbbá az Atkins diéta tanulságaira, a low-fat, a mediterrán és a low-carb diéták összehasonlítására és a legújabb diétás irányelvekre.

Ezt követően a résztvevők és dr. Audikovszky Mária főorvos asszony között egy kötetlen beszélgetés kezdődött, ahol számos tévhit és táplálkozási rendellenesség megvitatására került sor. Ezt a szakmailag magas színvonalú alkalmat dr. Audikovszky Mária értehető magyarázata, több gyakorlati útmutató, s a nyitott, közvetlenség hangulat  is emelte.
Az előadás prezentációja elérhető a Könyvtár honlapján (www.lib.semmelweis.hu ) a Rendezvények, Támop előadások menüpont alatt.

K.B.