A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben  tartotta országjáró fórumsorozatának tegnapi előadását Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

A díszteremben körülbelül 350 érdeklődő jelent meg. Az egyetem vezetői és dolgozói mellett a budapesti egészségügy meghatározó alakjai is részt vettek.

Bár a fórum eredetileg a  Semmelweis Terv megvitatásáról szólt volna, a résztvevők érthető okokból inkább a munkájuk során jelentkező mindennapi problémák gyors megoldását sürgették hozzászólásaikban.

Az államtitkárt elkísérte helyettese Cserháti Péter és Török Krisztina az EMKI főigazgatója. A konkrét programok részleteinek ismertetésében ők is a közönség rendelkezésére álltak.

A fórum két és fél órája alatt az államtitkár igyekezett minden kérdésre válaszolni.

IMG_6292

Szócska Miklós kijelentette, hogy nem politikusként szeretne viselkedni, és egy félhomályos szobában, titokban tervezni. Az egészségügy minden ágazatának képviselőivel szeretne együtt gondolkodni, és közösen kidolgozni a cselekvési terveket. Az egyik legnagyobb feladatnak a fiatal orvosok elvándorlásának megállítását, és az egészségügyi intézmények működésének ésszerűsítését nevezte meg.

szocska_forum

Cserháti Péter válaszol