Hatvan Nobel-díjas és a világ hetven országából hatszázötven fiatal kutató vett részt a 60th Nobel Laureate Meeting rendezvényen, amit hagyományosan a németországi Lindauban és Mainauban rendeztek június 27-e és július 2-a között. A Semmelweis Egyetemről Egervári Gábor (ÁOK V.), Haraszti Réka (ÁOK IV.), Toldi Gergely (ÁOK VI.) és Tolnai Kata, a Semmelweis Egyetem újság felelős szerkesztője vett részt a tudományos találkozón.

Két német orvos ötlete alapján 1951 óta minden évben találkoznak a németországi szigeteken a természettudományi területen működő Nobel-díjasok nemcsak egymással, hanem fiatal kutatókkal és tudományos újságírókkal. Az idei interdiszciplináris találkozón érzékelhető volt, hogy eddig nem tapasztalt kihívás előtt áll a tudomány. Negyven éven belül végleg kiapadnak bolygónkon a szerves energiaforrások, s a világ a tudósoktól várja mihamarabb a fenntartható fejlődéshez nélkülözhetetlen energia elegendő és biztonságos előállítási módjának mihamarabbi megtalálását.
A Semmelweis Egyetem újság szeptember közepén megjelenő számában beszámolót olvashatnak a találkozóról, melyről a http://lindau-nobel.de weblapon részletesen is olvashatnak.