A felvételi jelentkezések statisztikái, és a középiskolák által történt igen pozitív visszajelzések tükrözik a partneriskolai program eddigi sikeres működését egyetemünkön. Ennek keretében a legkiválóbbnak tartott középiskolák diákjai számára a Tehetséggondozó Tanács külön programot indított.

A tehetségnapok keretében számos lehetőséget biztosítottunk a diákoknak arra, hogy betekintést nyerjenek a különböző klinikákon, laborokban, intézetekben folyó gyógyító és kutató munkákról. Egyetemünk számos kiváló oktatója tart előadást partneriskoláinkban.

A sikeresség zálogaként eljutott programunk híre más kiváló iskolák felé is, nagy érdeklődést tanúsítva a partner középiskolai programunk iránt. A Tehetséggondozó Tanács a korábbi felállított kritériumok teljesítése alapján az Arany János Gimnázium, a Baar-Madas Református Gimnázium, ELTE-Trefort Ágoston Gimnázium, pannonhalmi Bencés Gimnázium és a Toldy Ferenc Gimnázium csatlakozását javasolta az Egyetem vezetőségének a partner középiskolai programunkhoz, amelyet a vezetőség elfogadott.

A Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program szervezésében, június 30-án, ünnepélyes keretek között került sor további öt új partneriskola csatlakozásának megerősítésre, együttműködési megállapodás aláírására.

Tulassay Tivadar Rektor Úr, Sótonyi Péter Professzor Úr a program elnöke és dr. Szabó Attila a Tehetséggondozó program titkára köszöntötte a partner középiskola delegált tagjait, vezetőit.

A találkozón részt vett  Kún Éva a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság vezetője, a Tehetséggondozó Program egyik hallgatója Gullai Nóra „volt trefortos diák”, valamint Szluka Beáta a program koordinátora.

A köszöntő beszédek után Rektor úr kiemelte a tehetséggondozás fontosságát már a közoktatásban. Ennek alapja a színvonalas középiskolai felkészítő munka, amelybe a partneriskolai program keretében Egyetemünk is bekapcsolódik.

Ezt követően az igazgatók, tanárok mondták el gondolataikat az együttműködéssel kapcsolatban, méltatva a tehetséggondozás kiemelkedő szerepét mind a középiskolákban, mind az egyetemen.

Az esemény záróakkordjaként Rektor úr a díszoklevelek átadása után, személyesen végig kalauzolta vendégeinket az egyetem megújult központi épületében.

[nggallery id=39]