2009. február 2-án a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára vendégül látta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Informatikai és Könyvtártudományi Tanszékének oktatóit.

eltes_konyvtarlatogatas

prof. dr. Sebestyén György tanszékvezető úrhoz és munkatársaihoz dr. Borsodi Csaba, a Bölcsészettudományi Kar oktatási dékánhelyettese is csatlakozott.

A látogatás során a vendégek bejárták a Központi Könyvtár Mikszáth Kálmán téri épületének olvasótermeit és munkaszobáit, majd fogadáson vettek részt. Ezt követően a meghívottak átsétáltak a rektori épületbe, ahol megtekintették az egyetemi főépület legimpozánsabb termeit: a földszinti tárgyalót, a Szenátusi termet, majd a Semmelweis Szalont, ahol az egyetem elsőéves hallgatója, Kolozsvári Márton zongoraelőadásával örvendeztette meg a jelenlévőket.

Dr. Vasas Lívia, a Központi Könyvtár főigazgatója rövid beszédében kitért a látogatás apropójára: a Semmelweis Egyetemen dolgozó könyvtárosok nagy része az ország legnívósabb egyetemi karán, az ELTE BTK Informatikai és Könyvtártudományi Tanszékének képzésein szerezte a szaktudását. Az egyetem könyvtárai ennek a tudásnak, valamint a tanszékkel fenntartott jó szakmai kapcsolatnak köszönhetik, hogy hatékonyan, magas színvonalon tudják szolgálni az egyetem hallgatóit és oktatóit. Prof. dr. Sebestyén György a beszédre reagálva kifejezte köszönetét, amiért a két intézmény közötti szakmai kapcsolat nemcsak a magyar könyvtárosképzésre van pozitív hatással, hanem a további közös szakmai együttműködésre is.