A több mint 125 múltra visszatekintő Semmelweis Egyetem II. sz.  Gyermekgyógyászati Klinika 2010 január 27-én adományokat kapott a Nokia Siemens Networks, a BMW Magyarország és a Kempinski Hotel Corvinus felajánlásában.

IMG_6144A cégek jóvoltából három darab infúziós pumpával és egy automata vérnyomásmérővel bővült a klinika műszerparkja.

A pumpák kis mérete és önálló telepes üzemmódja  lehetővé teszi, hogy a kis betegek a gyógyszerek adagolása közben se legyenek helyhez kötve, részt vehessenek a foglalkozásokon.

Az adományok másik része az 1993 óta működő Játszóházba került. A Tűzoltó utcai klinikán fekvőbetegként tartózkodó rosszindulatú hematológiai és daganatos betegségben szenvedő gyermekek kezelése közel 1,5-2 évet vesz igénybe. Ez időszak alatt néha heteken keresztül folyamatos kórházi ellátás szükséges.

IMG_6080A  klinika gondoskodik a gyermekek szabadidejének megszervezéséről és a kezeléssel járó pszichés bántalmak enyhítéséről is. Napközben a gyerekek a Játszóházban tölthetik az időt, ahol a családias környezet feledteti velük a tőlük idegen kórházi légkört. Itt nincsenek kezelések, ijesztő műszerek, lehetőségük van, hogy a társaikkal együtt felszabadultan játsszanak.

A cégek a Játszóház szakemberei által kiválasztott készségfejlesztő játékokkal és festéshez, rajzoláshoz szükséges fogyóeszközökkel segítették az itt folyó munkát.