A Semmelweis Egyetem oktatói, dolgozói és hallgatói 2006. március 14-én 13.00 órától a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Tanácstermében emlékeztek meg az 1848-as forradalom 158. évfordulójáról.

A három részből álló ünnepséget dr. Kopper László rektorhelyettes úr nyitotta meg, köszöntőjében kiemelte a közösségi értékek és a belső szabadság fontosságát. A fiatalok nevében dr. Takács Péter szólt az ünneplőkhöz, beszédét a „fiatalság, szabadság, haza” gondolati ívre építve. Az egyetemi hagyományokat követve, az ünnepség második felében a Jó tanuló – jó sportoló, a Mozsonyi Sándor Alapítvány, a Mihálkovics Alapítvány valamint a Semmelweis Egyetem Baráti Körének Ifjúsági Díjainak átadása következett. Posztumusz díjként vehette át dr. Róka Mária Klára családja a neki odaítélt az „Egészséges, edzett test az alapja a magasfokú szellemi kultúrának” Vándordíjat. Az ünnepi megemlékezés harmadik részében rendhagyó módon vendégmÚvészt is köszönthettünk. Földes László Hobo versben és dalban osztotta meg velünk gondolatait.

Köszönjük Egyetemünk vezetőinek, oktatóinak, az egyetemi egységek képviselőinek, a nagy számban megjelent hallgatóknak, hogy jelenlétükkel emelték az ünnep fényét.

Dr. Takács Péter beszéde