A hallgatóktól a kutatócsoport-vezetőkig mindenki számára nyújthat pályázati lehetőséget a Semmelweis Egyetem EUROLIFE tagsága. Az egyetem 2016 november óta teljes jogú tagja a jelenleg összesen kilenc nagy presztízsű, élettudományokkal foglalkozó európai intézményt tömörítő hálózatnak.

Az EUROLIFE egy élettudományokkal foglalkozó patinás európai egyetemek közötti hálózat. A jelenlegi tagjai között van a Semmelweis Egyetem mellett a Leiden University Medical Center (Hollandia), a Karolinska Institute (Svédország), a Medical University of Innsbruck (Ausztria), a Universitat de Barcelona (Spanyolország), a University of Edinburgh (Egyesült Királyság), a University Medical Center Göttingen (Németország), a University of Strasbourg (Franciaország) és a Trinity College of Dublin (Írország). A hálózat célja az egyetemek közötti kapcsolatépítés segítése az oktatás és a kutatás területén egyaránt, továbbá a már meglévő együttműködések átültetése hivatalos struktúrába.

A tagság komoly lehetőségeket rejt, hiszen folyamatosan elérhetők különböző pályázatok a hálózat tagjai számára. Fontos ugyanakkor, hogy az egyetemi intézetek aktívan keressék a lehetséges kapcsolódási pontokat, együttműködési területeket a hálózat tagjaival, hiszen a csereprogramok leginkább úgy lehetnek hasznosak, ha már meglévő kapcsolatokra, közös projektekre épülnek.  

kontakt: Bagyinszki Krisztina

Eurolife-CELSA