Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. december 06.
474436 Összes oltás

Tisztelt Semmelweis Polgár!

 

A Semmelweis Egyetemen 2021. november 29 és december 03. között Alkalmazotti Tanács és munkavédelmi képviselő választást tartunk.

 

Az Alkalmazotti Tanács feladata:

Az Alkalmazotti Tanács (AT) célja a munkavállalók szociális és gazdasági érdekeinek védelme. Tagjait az egyetem munkavállalói maguk közül választják.

 

Ki választható az Alkalmazott Tanács tagjává?

AT taggá az az egyetemi munkavállaló választható, aki cselekvőképes és legalább hat hónapja az egyetem munkavállalója. Jelöltet állíthat legalább ötven munkavállaló vagy az egyetemen képviselettel rendelkező szakszervezet.

A jelöltállítás határideje: 2021. október 30.

 

A munkavédelmi képviselő feladata:

A munkavédelmi képviselők feladata a munkavállalók egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő jogai és érdekei képviselete.

A Munkavédelmi képviselőt feladatai ellátásához, megbízatása alatt munkaidő kedvezmény és munkajogi védelem illeti meg!

 

Ki választható munkavédelmi képviselővé?

Munkavédelmi képviselővé választható, aki cselekvőképes, legalább hat hónapja az egyetem munkavállalója. Jelöltet állíthat a szervezeti egységben dolgozó munkavállalók tíz százaléka vagy az egyetemen képviselettel rendelkező szakszervezet.

A jelöltállítás határideje: 2021. október 30.

 

A választásokról bővebb információt, és a jelöltállításhoz szükséges dokumentumokat a Választási dokumentumok oldalon talál.

 

Budapest, 2021. október 07.

 

Választási Bizottság