Betűméret: A A A

Sajtóközlemény

A Semmelweis Egyetem, valamint a Pető András Főiskola Szenátusa 2017. április 20-án, illetve 21-én megtárgyalta a két intézmény integrációjáról szóló előterjesztést. A határozatok értelmében a Szenátusok elvi szándéknyilatkozattal támogatják a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációját.

Az integrációs folyamat eredményeképpen 2017. augusztus 1-től kezdődően, a Pető András Főiskola a Semmelweis Egyetem azonos névvel történő önálló Főiskolai karaként (a Konduktív Pedagógiai Központtal együtt – melynek részei az óvoda, az iskola és a Pedagógiai Intézet) működik tovább. A Szenátusok az integrációval kapcsolatos előkészítésre felhatalmazást adtak az Egyetem és a Főiskola Rektorának és Kancellárjának.

A Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola hosszútávra visszatekintő tudományos és szakmai kapcsolattal bír több hazai és nemzetközi projekt kapcsán. Az intézmények tevékenységei nemcsak kiegészítik egymást, hanem szervezetileg együttműködve új, magasabb szintű oktatási-, nevelési-, kutatási-, fejlesztési feladatok ellátására nyílik lehetőség az ortopédia, az idegtudományok, a mozgásfejlesztés, a komplex (re)habilitáció és a gyermekgyógyászat terén csecsemőkortól egészen a felnőttkorig.

Kategória: Cikkek | A közvetlen link.