MEGHÍVÓ

A magzati fejlődési rendellenességek hatékonyabb vizsgálatát teszi lehetővé az a 30 millió forintos 5D ultrahangkészülék, melyet a Samsung magyarországi forgalmazójával, a Sonarmeddel közösen helyez ki térítésmentesen a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára. A készüléket az orvosképzésben is használják majd, létrejön a Samsung Healthcare Ultrahang Továbbképző Központ.

Átadás időpontja: 2015. október 14. szerda 14.00 óra

Helyszín: Semmelweis Egyetem, I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Budapest, Baross utca 27. I. emelet

1. Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár (Külgazdasági és Külügyminisztérium) köszönti az eseményt
2. Lee Woochul, a Koreai Köztársaság nagykövetének tanácsosa üdvözli az Ultrahang Továbbképző Központ létrejöttét
3. Wayne Spittle, a Samsung Healthcare ügyvezető alelnökének köszöntése
4. Dr. Rigó János egyetemi tanár, klinikaigazgató (Semmelweis Egyetem, I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) ismerteti a Samsung és a I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közötti együttműködés történetét
5. Dr. Bérczi Viktor egyetemi tanár, klinikaigazgató (Semmelweis Egyetem, Radiológiai Klinika) beszél a Radiológiai Klinikára a Samsung céggel közösen tervezett Ultrahang Továbbképző Központról
6. A készülék bemutatása vizsgálat közben, interjúk.
(Az ünnepi beszédek várhatóan 14:20-ig tartanak.)

Magyarországon csupán néhány 5D ultrahang készülék működik a magán nőgyógyászati rendelőkben, ezért kiemelt jelentőséggel bír a jelenlegi fejlesztés, hiszen mostantól a TB ellátásban résztvevő veszélyeztetett terhesek számára is elérhető lesz a legfejlettebb diagnosztikus ellátás.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája a legmagasabb progresszivitási szinten álló betegellátási intézmény, ahova nagy számban érkeznek az ország egész területéről patológiás terhességet viselő várandósok, köztük sokuknál különböző fejlődési rendellenességek mutathatók ki. Évente több száz ilyen várandós magzatát vizsgáljuk.

A készülék Ultrahang Továbbképző Központ keretében kerül a klinikára, ahol évente több elméleti és gyakorlati képzés is történik. A tanfolyamokon magyar és külföldi hallgatók a legkorszerűbb ultrahangkészülékekkel elsajátíthatják a különböző korszerű vizsgálóeljárásokat. Ezek közé tartozik pl. a Samsung által kifejlesztett 5D ultrahang technika, a szöveti véráramlás mérés, a különböző automatizált és félautomatikus térbeli ábrázolások és mérések. Az oktatásban külföldi és hazai szakemberek vesznek részt. A rendezvények a Samsung és az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közös szervezésében zajlanak.