AIDS Világnap – figyelemfelhívó programsorozat

Helyszín: A leírásnak megfelelően, ld. program

Dátum: 2017.11.30.

Időpont: 9:00

NEMZETKÖZI AIDS VILÁGNAP 2017

A Budapesti Orvostanhallgatók egyesülete idén is megszervezi figyelemfelhívó programsorozatát november 30-án és december 1-jén.

Az AIDS a HIV vírus által okozott, máig gyógyíthatatlan betegség. 1988 óta nyújt ez a nap lehetőséget arra, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőzés a szűrés fontosságára, valamint emlékezzünk az AIDS-ben elhunyt embertársainkra. A fertőzöttség stigmatizációval, megbélyegzéssel is jár, pedig a korszerű kezelésnek a hála ma már a HIV+ betegek teljes életet élhetnek.

Programjaink:
November 30-án Europeum bevásárlóközpontban majd este kerekasztal beszélgetéssel várjuk az érdeklődőket meghívott vendégekkel. 

Kerekasztal beszélgetés 17:30 óra Elméleti Orvostudományi Központ (EOK) büfésziget:
-Dr Jekkel Csilla, a Szent László Kórház infektológusa a HIV+, valamint AIDS beteg páciensek kezelési lehetőségeiről és velük való munkáról fog beszélni. 
-Márta néni HIV+ hölgy, aki sok éve tart már előadásokat a témával kapcsolatban.
– Dr. Szél Zsuzsanna, a Magatartástudományi Intézet doktori hallgatója, aki kutatásai során a kisebbséghez tartozó orvosok és orvostanhallgatók egészségével, diszkriminációval kapcsolatos tapasztalataival és LMBT személyekkel kapcsolatos attitűdökkel foglalkozik
-Az eseményre Homonnay Gergely író, újságíró, Erzsébet Fenevadova közéleti személyiség magyar hangja is elfogadta meghívásunkat. Gergő és Erzsi júliusban több, mint 60 embert vitt ki a Pridera és sokat tesznek azért, hogy a fontos témák minél nagyobb visszhangot kapjanak a szociális médiában.
További részletek itt:
https://www.facebook.com/events/693012600903275/

Europeum:
-Jótékonysági tombola: Tombolaszelvény megvásárlásával szeretnénk egy magyarországi AIDS ellen küzdő szervezet működését támogatni, a tombolázók pedig értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.(A tombola sorsolására a kerekasztal beszélgetésen kerül sor). A tombolajegyek megvásárlására az EOK épületében lesz lehetőség (szerdán és csütörtökön délután 4-ig). Az összegyűlt adományt a Civil AIDS fórum kapja.
-Kvíz és játékok
-TeddyMaci kórház családos betérőknek

December 1-én a Magyar Vöröskereszttel közösen a Corvin plázában:
-Középiskolásoknak megrendezett programok
-Élőkönyvtár : “Könyveink” olyan meghívott emberek, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak a témával, nem mindennapi történetekkel. 
-TeddyMaci kórház

Vissza az Eseménynaptárba