A Semmelweis Kiadó ingyenesen elérhetővé tette az interneten az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosai által jegyzett, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című 2015-ös könyvet. A szülőknek szánt gyermekgyógyászati kiadvány célja, hogy hasznos, gyakorlati ismeretekkel lássa el a szülőket, bemutatva a leggyakoribb gyermekkori problémákat a csecsemőkortól egészen a pubertás korig, valamint azok kezelési módszereit, kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy mikor kell szakemberhez fordulni segítségért.

A kiadvány az egészen mindennapos bajok mellett, mint a láz vagy a fejfájás, az olyan ritkábban tárgyalt területekre is kitér, mint a nemi szervek megbetegedései, a vérproblémák, vagy a viselkedészavarok, felhívva a figyelmet arra is, hogy mikor szükséges szakember segítségét kérni, emellett pedig hasznos tanácsokkal és szakorvosi elérhetőségekkel is ellátja a szülőket.

Az eredetileg 2015-ben megjelent nagysikerű kiadványt az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika orvosai, dr. Szabó Attila klinikaigazgató, dr. Krivácsy Péter főorvos és dr. Cseh Áron egyetemi tanársegéd szerkesztették.

A Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című könyv ide kattintva érhető el PDF-formátumban.

Kiemelt kép: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.