A 250-es jubileumi évhez kapcsolódóan villám tollaslabda és asztalitenisz tornát rendeztek a Testnevelési és Sportközpont szervezésében február 16-án. Mindkét számban negyven hallgató mérte össze a tudását rövidített játszmákkal, összesen 250-250 mérkőzésben.  

A Zágrábi utcai Sporttelepen a hagyományteremtő céllal megrendezett Semmelweis villám tollaslabda és asztalitenisz tornán negyven hallgató vett részt. A jubileumi év előtt tisztelegve a versenyzők a délelőtt 10 órától délután 15.30-ig tartó megmérettetésen mindkét számban összesen 250-250 mérkőzésben mérték össze tudásukat – tájékoztatott Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója. Mint mondta, a kezdeményezéssel a testmozgás fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet. A program egyben egy kiváló közösségépítő rendezvény is volt, ahol a külföldi és a magyar hallgatók közelebb kerülhettek egymáshoz – vélte. A versenyzők egy testnevelés óra jóváírást kaptak – tette hozzá.

Galéria

4kép

Az asztalitenisz mérkőzést Amir Pirastel (ÁOK) nyerte, második helyezett lett Fendrik Gyula szintén ÁOK hallgató, a bronzérmet pedig Takács Félix (ÁOK) vihette haza. A tollaslabda versenyszámban Pop Alexandra (ÁOK) állhatott a dobogó legfelső fokára, Stubnya János (ÁOK) lett a második, Czumbel Márk (FOK) pedig a harmadik.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.