Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából „VirágcsokORR-ral” köszönték meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika nővéreinek és ápolóinak a közös munkát a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai.

A bohócdoktorok sikeres tevékenységében fontos szerepe van az ápolókkal és a nővérekkel közös csapatmunkának, a vizitek során a nővérekkel szorosan együttműködnek, ezért tartották fontosnak megköszönni az ő munkájukat is a piros orrokkal díszített „virágcsokORR”-ral. A vizitek előtt a nővérek minden esetben tájékoztatják a bohócdoktorokat a gyerekek állapotáról, hiszen a kórterembe lépve a másodperc töredéke alatt kell alkalmazkodniuk az aktuális helyzethez és hangulathoz. Amikor mennek a beteg gyerekekhez, sokszor a nővérkéket is nevetésre bírják, így könnyebben, vidámabban megy a munka.

Galéria

4kép

Régebben a kórházakat rendkívül nagy szigorúság jellemezte, a szülők is csak hetente egyszer látogathatták gyermeküket. Szerencsére azóta sok minden változott annak érdekében, hogy a kórházi hangulat jobban elviselhető, akár még kellemesebb is legyen. A gyógyuláshoz – sok minden más mellett – a közérzet javítása is nagyban hozzájárul – fogalmazott dr. Cserháti Endre, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika professzora. Hozzátette: Magyarországon elsőként itt, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán kezdték meg munkájukat a bohócdoktorok 1996-ban.

Bódi Bernadett
Fotók forrása: Horváth-Sarródi Laura – Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.